Romantiske Aabenraa

Aabenraa er en by i det sydøstlige Sønderjylland, der først og fremmest kendt for at have Sønderjyllands største havn med en betydelig skibsfart og havneindustri.
Det er også en gammel by med arkitektur fra forskellige tidsaldre. Af betydende bygninger i Aabenraa kan nævnes Sankt Nicolai Kirke fra Valdemarernes tid og brundlund Slot, grundlagt af droning Margrete 1. (omkring år  1400)
Der findes desuden flere velbevarede 1800-tals bykvarterer omkring følgende gader: Slotsgade, Store Pottergade, Lille Pottergade, Nygade, Nybro, Skibbrogade og Gildegade.

Aabenraa har en meget rig og frodig bygningskultur, som flere andre sønderjyske købstæder. En lang række fredede bygninger fra Statsbanegården i nord til Schwennesens Stiftelse i syd samt enkelte bygninger og landejendomme uden for bykernen vidner om den rigdom, som har præget købstaden og det nærmeste opland gennem århundrede.

Aabenraa Kommune har desuden en lang række bevaringsværdige bygninger, der ikke optræder på lbevaringslisten, men som er en væsentlig del af kommunens righoldige og mangfoldige bygningskultur, some r en hyldest til den sønderjyske by.

Det skal man se:

Kendte bysbørn:
Jomfru Fanny var en kvinde i 1800-tallets Aabenraa, der er kendt for sine broderier og sine syner

 
Assens Augustenborg Bogense Christiansfeldt Dragør Ebeltoft Falsled Faaborg
Gilleleje Gudhjem Haderslev Helsingør Kalundborg Kerteminde Mariager Maribo
Middelfart Møgeltønder Præstø Ribe Ringkøbing Rudkøbing Skagen Skælskør
Sorø Svaneke Sønderho Tranekær Troense Tønder Vallekilde Viborg
Ærøskøbing Aabenraa Skinneromantik Busromantik Skibsromantik Romantikhoteller Kan vi hjælpe Presse
 
 
Tilbage til Romantikvejen
 
webgrafik:KRAFTnewmedia.dk