Romantiske Viborg

Når man kommer til Viborg, må man ned i den gamle bydel og opleve stemningen fra middelalderen i Danmark.
Viborg Domkirke har stor betydning for Viborg by. Gennem tiden har Domkirken været ramt af flere brande. Det er uvist på hvilket tidspunkt Domkirken bygget, men i 1133 er den første kirke færdiggjort.
Ved siden af Domkirken ligger Kongehyldningspladsen, hvor der står en statue af Dronning Margrethe den første og hendes søn. Fra pladsen kan man gå videre ad Sct. Mogens Gade, som er et af de steder, hvor man føler sig sat tilbage i tiden. Man kan fornemme stemningen fra den gang børn legede på de små brosten, og natmanden kom i ly af mørket og tømte latrinerne og samlede affald.
I Sct. Mogens Gade, skal man give sig tid til at se på de små detaljer, som findes overalt og kigge ind i nogle af de hyggelige små baggårde, omgivet af de gamle huse. I nr. 26 lå i gammel tid en lille bager, nu hænger der et skilt, hvorpå der står: Bageren er desværre død – så nu bager han ej brød. Det sjove lille rim er lavet af Viborg forfatteren Peter Seeberg.
Sct. Mogens Gade har altid været en central vej i Viborg. Når man kom nordfra var det også via denne, man kom til Viborg Domkirke og Vestre Landsret, som for øvrigt ligger til venstre for Domkirken.
Efter turen kan man f.eks. spise på restaurant Latinerly, der ligger i kvarteret omkring Domkirken.

Det skal man se:

 
Assens Augustenborg Bogense Christiansfeldt Dragør Ebeltoft Falsled Faaborg
Gilleleje Gudhjem Haderslev Helsingør Kalundborg Kerteminde Mariager Maribo
Middelfart Møgeltønder Præstø Ribe Ringkøbing Rudkøbing Skagen Skælskør
Sorø Svaneke Sønderho Tranekær Troense Tønder Vallekilde Viborg
Ærøskøbing Aabenraa Skinneromantik Busromantik Skibsromantik Romantikhoteller Kan vi hjælpe Presse
 
 
Tilbage til Romantikvejen
 
webgrafik:KRAFTnewmedia.dk