Romantiske Haderslev

Haderslev er en gammel købstad- og domkirkeby i det østlige  Sønderjylland, som efter en renovering af byens ældre huse har medført, at Haderslev byder på en unik samling af huse og bygninger fra 1400 til begyndelsen af  1900-tallet, og bymidtens brolagte gader og stræder danner en oplagt baggrund for byvandringer.
Haderslevs vartegn er Haderslev Domkirke, der har eksisteret siden midten af 1200-tallet og siden 1922 været sæde for Haderslev Stift.
Byen var et af arnestederne for reformationen i Danmark, for allerede i 1526  indførte Christian som hertug af Slesvig-Holsten reformationen i Haderslev, otte år før han blev konge af Danmark.
Øst for byen ligger Haderslev Fjord, og vest for byen ligger Haderslev Dam.

Arkæologiske udgravninger har afsløret, at byen er opstået i midten af 1100 tallet. På nordsiden af Møllestrømmen har der eksisteret en lille markedsplads, som siden udvikler sig til en regulær købstad.
Haderslev opstod der hvor afstanden mellem Ribe og Østersøen var kortest. Her kunne handelsmænd fra Ribe mødes med købmænd fra Østersølandene og udveksle varer. I den "tyske tid", dvs. i perioden 1864-1920.

Det skal man se:
Haderslev er den eneste by i Danmark uden for København, der har en vagtparade,  idet Slesvigske Musikkorps de fleste fredage kl. 12 marcherer gennem byen til domkirken, hvor et mindeblad vendes i et mindekapel for Slesvigske Fodregiments faldne.

 
Assens Augustenborg Bogense Christiansfeldt Dragør Ebeltoft Falsled Faaborg
Gilleleje Gudhjem Haderslev Helsingør Kalundborg Kerteminde Mariager Maribo
Middelfart Møgeltønder Præstø Ribe Ringkøbing Rudkøbing Skagen Skælskør
Sorø Svaneke Sønderho Tranekær Troense Tønder Vallekilde Viborg
Ærøskøbing Aabenraa Skinneromantik Busromantik Skibsromantik Romantikhoteller Kan vi hjælpe Presse
 
 
Tilbage til Romantikvejen
 
webgrafik:KRAFTnewmedia.dk